CBR aanvullende oogkeuring

Wanneer bij het invullen van de gezondheidsverklaring of bij de medische keuring blijkt dat uw ogen verder onderzocht moeten worden. Dan is van het CBR een aanvullende oogkeuring door een oogarts nodig.

Hoe werkt een aanvullende oogkeuring bij ZIEN?

Wanneer u door het CBR bent doorgestuurd naar een oogarts dan is het mogelijk om bij ons een afspraak te maken. Dit kan vaak de volgende dag al. Volgens het CBR is het niet nodig om door uw eigen oogarts te worden gekeurd. Nadat wij het onderzoek bij u hebben afgenomen, sturen wij het onderzoek door naar de oogarts op afstand waarmee wij samenwerken via oogkeuring.nl. . Alle gegevens worden direct digitaal en veilig verwerkt. De oogarts zal het onderzoek binnen 72 uur beoordelen. De oogarts is digitaal verbonden met het CBR en zal het keuringsrapport via Zorgdomein naar het CBR versturen. Het CBR neemt dan een besluit over uw rijgeschiktheid en brengen u vervolgens op de hoogte.

Glaucoom_onderzoek_ZIEN_Optiek_Putten_215x283
Glaucoom

Wanneer u glaucoom heeft is een aanvullende oogkeuring bij ons mogelijk. Echter beschikken wij niet over een gezichtsveldonderzoek. Oogkeuring.nl neemt na het onderzoek telefonisch contact met u op om een afspraak met u te maken voor een onderzoek bij u thuis. Hier zijn extra kosten aan verbonden.
Voor meer informatie kijkt u hier.

Neem hier contact op voor meer informatie over de CBR aanvullende oogkeuring

Wat heeft u nodig voor de aanvullende oogkeuring?

Wanneer u bij ons komt voor een aanvullende oogkeuring vragen wij u het volgende mee te nemen:

  • De verwijspapieren van het CBR voor de keuring. Op deze papieren staat een ZD code welke wij nodig hebben voor het invullen van het digitale keuringsrapport;
  • Uw huidige bril / contactlenzen;
  • Een geldig legitimatiebewijs;
  • Tip: neem een zonnebril mee; we gaan uw ogen druppelen met een pupil verwijdende druppel. Hierdoor kunt u last krijgen van fel licht.
  • Tip: Kom niet alleen maar neem iemand mee wanneer u met de auto komt. Vanwege de pupil verwijdende druppels kan het zicht tijdelijk wat wazig zijn en is autorijden niet verstandig. Kom wanneer u alleen komt met de fiets, het openbaar vervoer of laat u rijden.
Kosten CBR aanvullende oogkeuring

Een aanvullende oogkeuring van het CBR kost € 114,-. Dit is exclusief een eventueel Esterman gezichtsveldonderzoek.

Wanneer kunt u terecht voor een CBR aanvullende oogkeuring?

U bent voor een aanvullende oogkeuring van het CBR 5 dagen in de week bij ons welkom. Op alle dagen dat wij open zijn is er een optometrist aanwezig voor het onderzoek. Vaak is het mogelijk dat u de volgende dag al bij terecht kan.

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?