Contactlenzen

Er is veel keuze in contactlenzen. Elk mens is uniek en elk oog uniek. Het is belangrijk om dan een deskundig advies te krijgen over welke contactlens het beste bij je past.

Als gediplomeerde contactlensspecialisten en optometristen kunnen we je helpen bij het vinden van de perfecte lens. Met een nauwkeurig oogonderzoek naar je ogen, geven we je een eerlijk advies over welke lenzen bij je passen. Het zijn tenslotte je ogen.

Controles

Wanneer je lenzen draagt adviseren we je om je ogen en de contactlenzen regelmatig te laten controleren. Met het dragen van de verkeerde lenzen is het mogelijk om je ogen te beschadigen. Wij hebben de juiste kennis in huis om ervoor te zorgen dat je de juiste lenzen draagt die bij je oog passen. En dit controleren we dan ook regelmatig zodat we de gezondheid van je ogen kunnen bewaken. Bij de controle meten we ook of de sterkte nog juist is.

Verschillende soort contactlenzen

Omdat elk oog uniek is werken we met alle soorten contactlenzen.
Veel lenzen worden gebruikt om het zicht beter te maken. Maar contactlenzen worden
ook gedragen voor een cosmetisch effect. Kleurlenzen kunnen de kleur van je
ogen versterken of juist veranderen.

Zachte contactlenzen

Het bekendst zijn de zachte contactlenzen. Deze zijn gemaakt van een flexibel materiaal. Door het flexibele materiaal nemen de contactlenzen in zekere mate de vorm van het oog aan.

Harde contactlenzen (vormstabiel)

De naam harde contactlens geeft aan dat de lens vormstabiel is. De lens wordt op maat van het oog gemaakt. Enige oneffenheden die een zachte contactlens kunnen creëren worden met een harde lens opgeheven. Dit zorgt ervoor dat de lens een constante gezichtsscherpte geeft.

Multifocale contactlenzen

Wanneer je merkt dat het lezen dichtbij steeds lastiger wordt en je wilt liever geen leesbril dragen, dan is het ook mogelijk om een multifocale contactlens te dragen. Dit zijn contactlenzen met een leesgedeelte erin. Met de lens kan je dus veraf en nabij kijken. Deze lenzen verkrijgbaar zowel in een zachte lens als in een harde lens.

NachtlenzenContactlenzen haal je bij ZIEN Optiek Putten

Het klinkt misschien als een sprookje. ’s Nachts een contactlens dragen en overdag goed kunnen zien zonder een contactlens of een bril. Maar niets is minder waar. Met de speciale nachtlenzen worden je ogen in de nacht gecorrigeerd en kan je overdag goed zien zonder een contactlens of bril.

Myopie (bijziendheid) remmende contactlenzen

Wanneer er bij de oogcontrole uitkomt dat de kans groot is dat de ogen hoog bijziend gaan worden is het mogelijk om de bijziendheid af te remmen met speciale contactlenzen. Met onze as-lengte meter meten we de lengte van het oog met samen met de wetenschappelijke onderzoeken van het Erasmus MC is het mogelijk om de bijziendheid op latere leeftijd te voorspellen. Een hoge bijziendheid kan op latere leeftijd complicaties geven aan de ogen.

Maatwerk

Het kan voorkomen dat je geen gewone contactlenzen (meer) kan dragen. Ook daar kunnen wij je bij helpen. We leveren dan maatwerk die uniek is voor je ogen. We meten het hoornvlies op 100.000 verschillende punten op. De lenzen worden in de fabriek speciaal voor jou gemaakt. Dit zorgt voor een hoger draagcomfort en het beste zicht.

Therapeutische lenzen

Therapeutische lenzen kunnen helpen om bij bepaalde oogaandoeningen het zicht weer te verbeteren. Denk hierbij aan een afwijkend hoornvlies als een keratoconus.

Er is in het grote aanbod van lenzen vrijwel altijd wel een contactlens te vinden die bij je ogen past. Je krijgt altijd eerst een proeftijd. Kun je niet goed wennen? Dan nemen we ze gewoon weer terug.

Wil je weten wat de mogelijkheden voor je zijn of wil je graag een optometrisch onderzoek voor contactlenzen? Kom dan langs bij ons in de winkel. Wil je zeker weten dat we tijd voor je hebben? Maak dan een afspraak.

Kom langs

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?